De ce n-are ursul coada…

Am asistat ieri la filmările pentru emisiune care se va difuza sâmbătă seară la 1 TV Bacău. O emisiune care a a adus în prim plan ceea ce mulţi vorbesc pe la spate. Adicătelea să ne lămurim cu premiile presei băcăuane, ediţia de anul acesta fiind comentată şi răscomentată pe la toate pauzele de ţigară, întâlnirile la bere şi chiar pe bloguri.

Ce mi-a fost dat să aud m-a lăsat mască. Şi cred că o să vă lase şi pe voi. Ca un preambul şi o şoaptă de culisă vă pot spune că sâmbătă veţi vedea:

 1. Despre ce înseamnă să fii un DOMN cu majuscule şi să nu arunci cu piatra când javrele te muşcă de fund – vezi atitudinea organizatorului de la Betania
 2. Despre ce înseamnă să acuzi şi să nu-ţi susţii acuzaţiile când ştii foarte bine că la TV nu poţi veni fără dovezi. Adicătelea, cum să taci când ţi se dă o portavoce pentru ca toată lumea să audă ce ai de spus.
 3. Despre cum poţi fi mai catolic decât Papa şi mai deştept decât profesorii universitari.
 4. Despre cum juriul a fost bun vreo cinci ani şi brusc nu mai e, care atunci când l-a nominalizat şi premiat era minunat, deştept, riguros şi care acum „face interesele”.

Şi mai sunt multe de spus. Vă aştept la comentarii după ce veţi vedea emisiunea „7 dintr-o lovitură”, sâmbătă, de la ora 19.30.

Reclame

3 răspunsuri to “De ce n-are ursul coada…”

 1. Alexandru Herman Says:

  Dupa umila mea parere, gala din 2008 a fost un eveniment la care s-au intalnit frustratii cu interesatii. Si e pacat ca se face atata scandal, in conditiile in care majoritatea materialelor nominalizate sunt excelente.
  Nu cred ca ancheta castigatoare merita premiul intai, si cred ca juriul a gresit grav in aceasta privinta, insa e bine macar ca aceasta controversa a enervat niste javre batrane. Din ambele tabere.

 2. Kaysha Says:

  Cred ca s-a si facut o plangere in acest sens. Si se va trimite rapuns scris din partea juriului. Daca premiul nu se va retrage, propun ca celor care au „latrat” pe acest subiect sa li se puna botnita si sa isi ceara scuze in public fata de Catalin Stanoiu si fata de juriu. Asta daca au „ooa” sa admita ca s-au inselat 🙂

 3. Codrin Says:

  Prea multa galagie peste tot pentru un acest subiect. Din punctul meu de vedere, e posibil ca ancheta lui Catalin Bejan sau cea a Cezarei sa fie mai buna decat a castigatorului. Dar asta e chestie de apreciere personala, nici eu si nici alti colegi nu suntem in situatia sa dam verdicte. Cat timp s-au isncris toti la concurs…au acceptat autoritatea juriului. Si nici despre interese ale unora sau altora nu putem vorbi, sunt simple SF-uri. Cine a scris o ancheta buna ramane in primul rand cu satisfactia rezultatelor ei… Juriul e juriu, e format din oameni, nu din zei, iar deciziile lor pot fi contestate. Din pacate s-a discutat pe blog pe un ton nepotrivit… din ambele parti. Iar emisiunea nu putea sa aduca mare lucru in plus…decat niste acuzatii gratuite, dupa parerea mea, la adresa organizatorului principal, presedintele Betaniei…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: